Emma Forsbloms Blogg

Hemmagjord potatissallad

Jag som person är en sån som typ aldrig äter kokt potatis, varför? De vet jag inte ens haha, men de tar så lång tid o är typ inte gott eller nått haha! Så försöker ändå göra potatisen ”rolig” om jag nu ska äta potatis ? så igår gjorde jag potatissallad för första gången själv! Spännande och jag använde det som jag hade hemma liksom, så jag bara improviserade men här kommer hur jag gjorde iallafall ? Jag kommer bara skriva hur mycket jag använde och det räckte till typ 2 portioner, beror på hur mycket man äter såklart haha! Men ni ser på bilderna hur mycket de blev iallafall.

Du behöver:

– Färsk potatis

– Salladslök

– Persilja

– Salt & peppar

– Turkisk Yoghurt

– Majonäs

– Rödlök

1. Koka färsk potatis. Jag hade ca 500gram typ. Låt sen stå i kylen och svalna över natten eller några timmar.

2. Häll i Turkisk yoghurt & majonäs i en skål, salta & peppra o smaka av.

3. Skär potatisen i kuber/ skivor beroende på vad du gillar! Och lägg i försiktigt i potatisen i skålen

4. Hacka salladslöken och skär rödlöken i strimlor typ haha!

5. Blanda och äääät!! Låt stå i kylen några timmar om du vill att den ska få lite mer smak och ”bli som ett”

Jag serverade med stekt kycklingfilé och vid andra portionen med skinka. Rostbiff passar också perfekt men de hade jag inte hemma! ? Potatissallad är så enkelt verkligen o förstår inte varför jag inte gjort detta tidigare ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats