Eftersom jag och Lowe varit hemma i 2 veckor så har jag bakat och även lagat massor ny mat! Så kommer att komma massor med tips med olika recept nu! Hoppas ni ser framemot de, ni får gärna gilla inläggen o kommentera så jag vet om ni vill ha mer av det! ?
Jag fick inspiration från Baka med Frida, länkar hennes recept HÄR men jag ändrade om lite eftersom jag inte hade allt hemma som behövdes! Hade t.ex inte farinsocker och stora ägg. Men jag följde alla stegen och gjorde exakt som hennes recept. Så skriver här nedan hur jag ändrade innehållet. Jag fick till ca 12 st kakor men de blev lite olika storlekar haha. Nästa gång ska jag göra mindre så blir de fler och dessutom göra dubbelsats haha!
Jag gjorde dessa med vegansk smör men om du även byter ut Maraboun mot vegansk choklad så blir dessa brownie cookies mjölkfria ?
Browniecookies, 10 st:
Ingredienser:
200 g marabou choklad,
125 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
+ flingsalt till topping
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper. Jag hade speciellt bakplåtspapper som ska göra så kakorna inte fastnar, rekommenderar verkligen!
Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
Vispa ägg, strösocker fluffigt med elvisp, vispa i ungefär 5 minuter.
Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt är blandat riktigt ordentligt!
Vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom flingsalt) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
Detta var första gången jag bakade kakor och det var super enkelt och gick snabbt och blev såååå gott! Ska baka detta igen på fredag tänkte jag men göra om receptet lite till haha så ni ska få se hur kakorna blev även då! ?