Emma Forsbloms Blogg

Svar på era frågor

När fick du din emetofobi och hur hanterar du den?

– Så länge jag kan minnas har jag haft den. Enda sen i början av mitt o Williams förhållande där han ibland har kräkts pga han provat olika mediciner osv. Detta smittar ju inte som magsjuka men ändå kunde jag inte kyssa honom på dagar o absolut inte sova i samma säng osv. Det blev värst när Lowe blev magsjuk i april förra året. Nu tar jag ångestdämpande varje dag. Men skulle han bli magsjuk nu vet jag inte hur jag skulle hantera det. Har precis lugnat ner mig efter att varit orolig sååååå länge, i nästan ett år. Så skulle han bli magsjuk nu så skulle jag få börja om allting att kunna leva ett normalt liv utan att tänka på vad jag äter, vad jag rör o tvätta händerna 24/7. Alltså sjukt hur mycket en fobi kan förstöra ens liv! Har hellre typ spindel fobi än detta för de går iallafall o ba springa ifrån typ!

Vad är den största utmaningen att vara förälder?

– Att räcka till. Speciellt som ensamstående förälder. Men även att göra det bästa för honom. Alltså de går inte o välja en sak. Men det är ju så mycket som att det bara är jag som ser till att Lowe mår bra, äter, sover, skrattar, leker osv. Men älskar livet med honom o de bara rullar på. Den största utmaningen förrut när jag bodde själv i Nynäshamn var att få ihop den nya vardagen med förskola, skola osv.. men nu fungerar de ganska bra här i Västerås! Tycker även de är jobbigt o svårt ibland att göra de som är bäst för Lowe. Typ som när jag måste själv bestämma den bästa dagmamman osv..

Är det någon skillnad nu på din vänkrets och innan du fick Lowe?

– Ja men det tycker jag det är. Förrut hade jag många jag träffade ibland o så men inte nu längre. Några kanske är pga avståndet o några för jag kanske växt upp mer eller så. Men min vänkrets ser inte direkt likadan ut. De enda riktiga vännerna jag har är min bästavän o min kusin. Sen har jag lärt känna många via min instagram t.ex Eviz och det är jag tacksam för! ❤️

Är det jobbigt att Lowe inte får några helsyskon?

– Ja det är klart. Men de finns inget o göra åt de nu liksom. Vi hade ju planer när vi pratade om det när Lowe var nyfödd att bli gravida typ innan min student, men ja. Har drömt flera gånger att jag upptäckt att jag är gravid med Williams barn, Lowes syskon och att William inte levde längre heller ?

Hur är livet på kärlekssidan?

– Väldigt väldigt väldigt tomt o ingen fart alls hahaha. Jag har ju varit öppen med er och sagt att jag dejtade en kille i ca 1 månad för ett år sen men efter det har de varit väldigt lugnt. Har fokuserat på skolan istället då o så. Men har ju skrivit med vissa killar men problemet är att jag är så kräsen och jag öppnar mig inte ba sådär liksom. Jag vet vad jag vill ha och slösar inte min tid om han inte duger. Då lägger jag hellre den tiden på något annat. Grejen är att jag vet jag saknar att ha förhållande och ge fysisk kärlek osv. Men jag vet också mitt värde, vad jag förtjänar och jag har samtidigt blivit sviken så många gånger. Samtidigt som jag älskar känslan att va kär så skrämmer det mig. Det är läskigt att ge hela mig till någon. För sist jag gjorde det så slutade det inte bra liksom. Dessutom finns det en hel hööög med oseriösa killar.

Det kommer nog ta väldigt långt tid för mig att hitta kärleken igen tror jag. Ska nu börja fokusera på mig, mitt frilansandet, träning och Lowe. Jag är redo för kärleken men bara om jag träffar den rätta och nån som kämpar för mig. Annars kan jag vänta.

Har du några mens life hacks?

– Haha vilken rolig fråga! Var tvungen att tänka lite nu här! När jag fick första mensen efter graviditeten började jag med tamponger första gången och har haft det sen dess, bästa jag gjort. För med binda låg jag alltid still på magen o sov på natten men de går ju inte när jag liggammar Lowe på natten för då hade allt runnit ut typ haha men med tamponger så slipper man det och man kan ha vilka trosor som helst! Men en sak är att jag alltid ser till att ha några tamponger i min väska, skötväskan osv. Man vet ju aldrig. Sen om jag ska typ iväg på nån viktig grej. Vi säger ett event o jag kanske har vita byxor o har mens/ mensen kommer snart så tar jag med extra trosor och byxor. Jag preppar alltid hemma och ser till så jag har choklad o powerking till när mensen börjar haha.

Jag är en sån som aldrig haft mensvärk innan graviditeten, kanske bara en gång. Nu har jag det ibland. Men sex hjälper haha lite iallafall. Så har du mensvärk, ligg med din partner, eller ta en värmekudde o värm o lägg på magen ? har ni några mens tips får ni gärna dela med er nedan! ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats