Emma Forsbloms Blogg

Hur fungerar medicinen mot ångesten och tvångstankarna?

Hej finisar!

Imorse var jag och förnyade mina recept för medicinerna jag tar för att minska ångesten och tvångstankarna med min emetofobi. Jag började ta de i slutet på december och jag märker redan skillnad. I november och december kunde jag inte ha kul på jobbet på förskolan. Allt jag kunde tänka på var bacillerna och rädslan att bli magsjuk. Hade alltid en klump i magen när jag lämnade Lowe på förskolan för var rädd för att han skulle komma hem sjuk. Var tacksam för varje natt vi fick sova igenom utan att vakna upp med magsjuka. Förstår ni? Hela livet för mig var att vara orolig för att spy. Kunde inte njuta av nånting. De gick flera veckor och jag kunde inte pussa mitt egna barn. För var rädd att han var sjuk. När jag jobbade på förskolan så tvättade jag händerna upp till 30 gånger om dagen. Så fort jag rörde något eller någon. Förstår ni hur galen detta gjorde mig. Men när jag började ta de har jag verkligen märkt skillnad på mitt humör och även hur jag ser på livet allmänt.

Idag kan jag jobba på förskolan och faktiskt ha kul istället för att oroa mig. Och jag tvättar händerna kanske max 5 gånger per dag och det är en enorm skillnad för mig verkligen. Min sista tanke när jag somnar är inte ”tänk om vi är magsjuka” och känner inte längre att det är lika jobbigt att lämna honom på förskolan.

Ni är flera som hört av sig och sagt att ni med har emetofobi och har barn och frågar hur jag hanterar det. Innan kunde jag inte hantera det men sen jag fick medicin utskrivet så har det hjälpt och jag kan leva ett ”vanligt liv” utan att ångesten och tvångstankarna tar över varje dag. Vilket jag inte trodde var möjligt för nån månad sen. Skulle jag eller sonen bli magsjuk nu så skulle jag nog ändå få ångest osv men tror inte den skulle va lika grov som innan.

 

Ha en fortsatt bra dag finisar ❤️❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats