Emma Forsbloms Blogg

Dagens läkarbesök ang. Lowes mage

Idag var vi på läkarbesök angående Lowes mage! Det var skönt att det var en lite senare tid och inte så tidigt för då hade de nog varit jobbigt för både mig o Lowe haha. Men nedan kommer jag skriva lite om bajs haha så är du känslig för sånt- läs inte vidare!! ?

Men Lowe har iallafall alltid haft problem och alltid sen han slutade helamma, haft problem med att bajsa regelbundet. Nu de senaste halvåret så bajsar han ofta 1 gång i veckan och det är hårt o han har ont i magen och står mycket o trycker o så. Men förra veckan så bajsade han en dag 5 gånger (vanligt bajs) och sen efter de bajsade han en gång varje morgon 4 morgnar i rad. Då var de som diarré och blev ryggbajs. Inte mysigt alls för nån av oss. Han bajsade även vitt en gång. Då slog de mig o jag blev mer orolig för William hade en mag o tarm sjukdom som han hade sen han var liten. Där fick hans föräldrar också kämpa för rätt vård o tog många år innan de fick rätt hjälp. Och jag vet hur dåligt William mådde med den, led med honom. Vill inte Lowe ska få den också. Men får han den vill jag ändå känna att jag fått hjälp i tid o inte när det är för sent. Jag är så rädd o litar knappt på vården. William hade även sin cancer i flera veckor innan den upptäcktes av vården fast han var inne o träffa läkare flertalet gånger. Klart jag blir extra orolig och nojig i mig. William var även alltid orolig att Lowe skulle få sjukdomen. De va som hans största rädsla sa han när jag var gravid, att Lowe också skulle få mag o tarm sjukdomen. Så den senaste veckan har jag drömt massor där William varit med o känns som han gett mig tecken. Jag måste kämpa för Lowe själv men William finns ju med mig ❤️

Så blev så orolig och nu denna veckan har han varit hos sin pappas släkt på dagarna så de har lite mer koll på honom. Sen vi har uteslutet mjölk för honom så har han mått bättre och inte bajsat sådär konstigt.. så försöker lugna mig själv med att han kanske bara är känslig mot mjölkprotein eller gluten kanske.

Men alltså läkaren idag sa nästan bara att det är ingen fara att han bajsar så sällan. – Vänta till hösten så ska du se att de blir bättre, sa han. Men alltså va ska bli bättre då?? Hur? Fattar inte. Jag har provat o ändra kosten osv och provat allting. Bett om hjälp på 2 olika BVC. Jag blir så irriterad. Ska jag behöva vänta tills han blöder när han bajsar för att höra läkarna säga ”oj han har haft denna sjukdom i några år”. Läkarna sa även att de säkert var magsjuka när han bajsade löst några dagar. Men nej det var det inte. Om han bajsade diarré endast på morgonen 4 dagar i rad. Åt och lekte som han brukar annars. Så skulle han inte må om han var magsjuk. Jag som har emetofobi var inte ens rädd då för de ?

Hade iallafall velat undersöka de lite mer och dubbelkolla allting idag. Men nej läkarna satt där i 10 min o typ dum förklarade mig o halvt skrattade till och med.

Någon som haft barn i Lowes ålder ungefär o varit med om liknande eller har råd vad jag ska göra? Känner mig så hjälplös och det är så jobbigt att veta att Lowe har problem med att bajsa. Det är något som måste fungera för att man ska må bra på riktigt ❤️

Bild från idag på min buse ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hedda

    Min son är i vanliga fall hård i magen, men fick tipset på BVC att ha rapsolja i välling (eller mat). Det smörjer tarmarna. Sen vi började med det har han varit hård i magen någon enstaka gång bara och vi har hållit på i snart 2 år med detta (han blir snart 3 år).

    Vet inte om du redan fått det tipset men alltid värt att prova annars. Många läkare viftar lite när det gäller hård mage och säger att det är vanligt. Har vänner med barn i samma ålder och några år äldre, så fort de tagit sig till en privat klinik för barn har de tagits på allvar och fått recept på lactulos. Det här är i Stockholm men minns inte vad kliniken heter.

    1. emmaforsblom

      Ja har också fått de tipset av släktingar så brukar försöka att komma ihåg o ha det! Upplever dock inte att det hjälper tyvärr :/ hur tar man de vidare till privat klinik? Det kostar väl mer också? ☺️

stats