Emma Forsbloms Blogg

Jag har fått hjälp med min fobi

Imorse var jag på vårdcentralen för att jag hade chattat med de och berättat om främst min emetofobi och ville ha hjälp med det. Så fick då en tid att komma och träffa läkare. Detta system är så bra tycker jag. Har alltid haft svårt o prata i telefon för är rädd att höra fel osv. Så att boka tid via chatt och berätta det mesta där, var så skönt! Fick svara på ganska många frågor där via internet som tog säkert 20 min, så var skönt o ha de mesta klart! Läkaren var väldigt trevlig och lyssnade bra tyckte jag. Fick berätta lite där på plats hur jag mår idag och mina tvångstankar att tvätta händerna hela tiden. På förskolan kan jag gå o tvätta händerna var 5:e min. Och kontrollbehoven att jag alltid byter Lowes och mina kläder direkt när vi kommer hem o tvättar efter en användning. Vill inte besöka lekland, simhall pga så mycket baciller. Ja listan kan göras lång. De sa även att de också tror att min sorg från William har satt sig lite i emetofobi och gjort den starkare.

Vi kom fram iallafall till att jag ska ta ångestdämpande varje dag och så fick jag lugnande utskrivet att ta vid behov. Vid panikattacker eller så. Känns tryggt att ha det speciellt när jag är själv i Västerås. Tänk om han blir magsjuk där och jag får panikattacker jag inte kan hantera? Då kanske dessa hjälper. Men innan jag börjar ta några tabletter så ska jag läsa på mer om det så jag är redo och vet vad jag ger mig in på. Har ju aldrig tagit mediciner förrut. Så isåfall börjar jag nog till helgen med dom.

Det är även flera av er som hört av sig till mig och sagt att tack vare mig har ni sökt hjälp ang er emetofobi eller ångest mm och fått hjälp. Att ni är så tacksam att jag var öppen med detta och även uppmanade er lite att tänka en gång till. Tänk att ni känns som mina vänner och som att vi hjälper varandra. Känner mig mindre ensam i detta tack vare er och att ni delar med er av er erfarenhet och hur eran fobi osv är. Ni är grymma ❤️❤️❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats