Emma Forsbloms Blogg

Life hacks som ensamstående mamma

Duscha, när hinner man det?

– Jag tvättar endast håret en gång i veckan. Kroppen när de behövs men ca varannan dag. Men duschar alltid alltid med Lowe. Han älskar att leka i badkaret med sina leksaker så fungerar jätte bra.

Städa, när det alltid är någon som stökar ner samtidigt?

– Jag försöker lära Lowe att städa. Att lägga tillbaka sina grejer han lekt med osv. Fungerar ganska bra. Men oftast ser lägenheten ut som ett bombnedslag på kvällarna. Så antagligen städar jag när Lowe somnat. Eller om han inte är trött den tiden han ska sova så får han sitta i spjälsängen o leka med några leksaker medan jag städar lite snabbt. Men städar varje kväll.

Storhandla själv?

– Jag försöker alltid att handla mat på helgerna och då tajma med när Lowe ska sova. Då handlar jag i lugn o ro och oftast så får allt plats under vagnen! Hade gärna veckohandlat online men finns nästan inget ställe som kör hem till mig haha och känns ovärt o betala 100kr för frakt också ?

Laga mat?

– Jag lagar sällan mat när jag är med Lowe. Händer kanske 2-3 gånger i veckan. Då gör jag alltid alltid matlådor. Men annars brukar Lowe leka med kastruller o så medan jag gör någon lätt mat (typ stoppa in i ugnen o sätta på spisen) I värsta fall får han sitta i bärsele när jag gör mat ?

Egentid?

– Det gäller att ha rutiner. Vi har haft rutiner hela dehär året sen han började förskola o jag skola samtidigt. Och det har gått jätte bra faktiskt. Jag får egentid oftast när han sover. Han somnar oftast vid 19.30-20.00. Då ligger jag oftast kvar i sängen med mobilen. Ibland går jag upp o pluggar, kollar film eller städar.

Tvätta?

– Jag har några gånger tvättat och haft med Lowe ner till tvättstugan i bärselen. Men då har jag sorterat tvätten färdigt i lägenheten o lagt i olika påsar så går riktigt snabbt där nere! Men oftast tvättar jag när Lowe är på förskolan eller när nån släkting/vän är här o kan vakna Lowe några minuter så kan jag fixa tvätten i lugn o ro.

Har ni några tips för att underlätta vardagen som ensamstående? Skriv gärna nedan isåfall! ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats