Emma Forsbloms Blogg

” -Va? Går han inte än?”

Det ska alltid vara en sån hets o nån slags tävling när man blivit föräldrar. Visst fick jag lite kommentarer om folk som skulle lägga i sig när jag var gravid o så. Men annars fick jag inget. Medan direkt när jag blev mamma så är de massvis med mom shaming, dagligen ibland, så jobbigt. Hur orkar folk lägga energi på sånt ens?

”Varför samsover ni än? Det är inte bra. Låt han skrika tills han somnar i spjälsängen istället”

”11.5 månader och går inte än? Han är lite sen.”

”Hur kan du lämna bort Lowe hela dagarna när du är i skolan? Vem har honom då?”

”Varför ammar du så länge? Finns ingen mjölk kvar ju”

”Är han bara 70cm på 10 månaders kontrollen? De var min bebis på 6 månaders kontrollen”

Vi mammor jämför o shamar varandra heeela tiden. Jag kan ibland fråga hur stora bebisar är bara för jag är nyfiken liksom. Men aldrig så att jag känt en press o gett Lowe mer mat bara för att han ska va som andra typ. Ja han är snart 1 år o har strl 68 eller 6-9 månader som de står på vissa butiker.

Senast idag fick jag meddelande där nån tyckte de va konstigt att Lowe inte börjat gå än o att han har krupit i flera månader.. ?

Kan folk bara börja sköta sitt egna. Sluta jämför med andra o framför allt se ner på andra!! Ska inte vi mammor/ kvinnor stötta varandra egentligen? Kom igen nu hörni!

Fina Lowe som började gå med sin gåvagn i helgen ?❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Bry dig inte om vad alla andra skriver o säger, vi vet alla att barns utveckling är olika. Att ifrågasätta varför man gör si eller så är också bedrövligt… man gör ju det som funkar bäst för familjen. Kom ihåg, du känner Love bäst och vet vad som funkar bäst för honom ?Mvh mamma till 16 månaders som inte går än.

    1. emmaforsblom

      Jaa precis, det kommer när barnet är redo och vill, så är det med allt. Vi vuxna är också olika liksom.
      Tack för de peppande orden. Bry dig inte om alla kommentarer du heller <3

  2. Linn

    Men gud vad tråkigt! Folk ska vara så elaka! Får höra att Tindra kan få ord hela tiden. Skiter i det såklart för är stoltast i världen men blir ändå lite ledsen för någon vill göra mig ledsen på Tindras bekostnad. Gången kommer är ovanligt att gå innan ett år! Inget konstigt Tindra var ännu mindre på 10 månaders och mår super fint. Skit i allt de kan va svårt mwn gör det ändå.

    1. emmaforsblom

      Ja verkligen! Känner exakt samma som du. Lowe verkar inte ha något intresse för o prata ord utan gör bara läten o så. Då säger folk att de säkert är för att han inte hör oss prata osv..
      Detsamma, vi får strunta i alla kommentarer o tänka att vi känner vårt barn bäst o de viktiga är att dom mår bra! <3

  3. Camilla

    Bry sig inte om det, det hoppas och tror jag att du inte gör. Min bebis på 1 år går inte och har krupit sedan 7 månader. Han verkar inte alls vara intresserad av att gå. 8-18 månader är normalt! Kram till dig och extremt gulliga Lowe

    1. emmaforsblom

      Jag bryr mig inte om det, tänker att de viktiga är att Lowe faktiskt mår bra o de gör han! Vissa dagar går han längst möbler hela tiden o så. Men vissa dagar har han inget intresse att ens stå upp. Lowe har med krypit sen han var 8 månader om jag minns rätt!
      Det kommer när dom är redo! 🙂
      Kramar till dig med! <3

  4. Kim

    Å känner igen mig så mycket. Jag har dock ett barn som var tidig och det blev tvärt om jag tyckte de var jätte jobbigt att folk helatiden men på så duktig går han redan ojj ojj wow. Att folk inte kan inte att barn är olika och utvecklas olika !!!

stats