Emma Forsbloms Blogg

Min förlossnings- berättelse

Onsdag den 8 november 2017

Klockan 7.00
Jag vaknar och går på toa som jag alltid gör på morgonen o sen precis när jag ska somna känner jag att de rinner vatten mellan benen, alltså de kändes typ som jag kissade på mig men jag var ju på toa nyss tänkte jag, försökte somna om men då började tankarna fara i mitt huvud.

Klockan 7.30
Väckte då William och sa att jag är jätte blöt mellan benen men att det rann väldigt lite så tror inte att det kan vara foster vatten. Så vi bestämde oss då för att googla hur fostervatten luktar för o se om det var kiss eller fostervatten ? De flesta svaren var att det skulle lukta som hav/sperma typ. Och William tyckte att det gjorde det, trots det så somna han om för han var så trött.

Klockan 7.45
Jag börjar smsa med mamma för och se vad hon tycker och vad hon har att säga, sen ringer jag upp henne och hon sa att jag skulle ta på mig en binda och se om det rinner igenom då o så skulle jag även ringa in till förlossningen. Hon tyckte även jag skulle ladda med energi så jag började göra i ordning frukost o kokade ägg. Jag går även på toa o sätter på mig en binda.

Klockan 8.15
Frukosten är klar o tänkte precis sätta mig ner o äta men tog ner mina trosor bara för o se om nått har hänt o då rinner de längst mina ben.. ? Jag går till William o tar hans hand o säger ”Det rinner längst mina ben” Men han fortsätter o sova. Så jag går på toa för o byta binda (som var jätte tung haha) igen.
När jag kommer ut från toaletten står William o pratar med nått taxi bolag o bokar taxi? Men hallå jag hade tänkt o äta frukost först o ta de lite lugnt o avvakta ?
Så var tvungen o ringa in till förlossningen direkt och då fick jag tid hos speciallistmödravården kl 10.

Klockan 8.40
Taxin ringer upp till William och dom är redan här?? Där står jag helt oförberedd o nästan helt naken ? Fick ställa in frukosten i kylskåpet, kasta på mig några kläder o bara hänga med William ner haha. Han tog med våra förlossningsväskor också.

Klockan 9.00
Vi är nu framme på Örebro sjukhus och får vänta 1h för det är då vår tid är bokad. Jag ber William att gå o köpa frukost eftersom vi inte vet när eller om vi kommer hem. Sen gick tiden sååå långsamt verkligen.

Klockan 9.45
Jag reser mig upp för o gå på toa, känner då att de rinner längst mina ben o blir skit blöt, liksom de går inte ens o stoppa ? Skyndar mig till toan men de hjälper inte liksom ? När jag väl sitter på toan slutar de inte o rinna, fattar då att det självklart är vattnet som gått! Men ville inte resa på mig men jag var tvungen för vi hade ju en tid o passa. Jag smsar William men fick inget svar så då är jag tvungen o ta mig ut. När jag väl är ute så tar jag på mig jackan runt om midjan så inte alla andra ska tro att jag kissat på mig ??

Klockan 10.05
Jag är inne på speciallistmödravården och då bekräftade de att det var fostervattenavgång!! ? Jag fick göra ctg och då visades bara svaga värkar men de kände jag knappt. De bestämde då att jag får åka hem, vilket jag tyckte kändes lite konstigt för vattnet hade ju gått?? Fick en tid för igångsättning fredagen den 10 november kl 8.00 ifall inget skulle hända innan. Fick ingen info heller om igångsättning så kände mig lite förvirrad..

Klockan 10.40
Vi är i taxin påväg hemåt igen o då börjar jag få som förvärkar bak nere i ryggen. Men jag tänker då att det säkert inte är nån fara o att det går över när som helst, men jag hade fel..

Klockan 11.00
Vi har precis kommit hem från sjukhuset och jag ber William fixa i ordning lite mat/ frukost till mig medan jag går o duschar av mig all fostervatten haha ? När jag står i duschen börjar jag få lite ont bak i ryggen men tänkte att det inte var någon fara..

Klockan 11.20
Jag har precis duschat färdigt o sätter mig i soffan o äter frukost som William ordnat, såg jätte gott ut! På soffan la vi 4 handdukar eftersom de fortfarande rann fostervatten haha o där satt jag naken ?? Försökte sitta o äta o kolla på serie men hade så ont så kunde inte ta det lugnt.

Klockan 11.40
Det ringer på dörren. Jag förstod då att det var post till mig som jag fått hem i samarbete med företag. O där satt jag naken o va tvungen o skynda mig ut o hämta paketet o signera att jag hämta ut dom. Så jag kastade på mig en hoodie och hade handduk runt om mig och en mellan benen.. hahah han som delade ut posten måste trott att jag var knäpp ??
Självklart hade jag bråttom o öppnade alla paket o tänkte börja ta själva produktbilderna men William sa åt mig att sluta och för jag ska föda snart ??

Klockan 12.00
Jag börjar nu få riktigt ont, så ont tt jag inte kunde sitta ner o äta i lugn o ro. Blev irriterad på att William satt o spela medan jag hade jätte ont. Så då ringde William till sin praktikplats o sa att han inte kommer dit. Sen ringde vi taxi igen för jag klarade inte av o va kvar hemma..

Klockan 12.40
Vi sitter nu i taxin påväg mot sjukhuset för andra gången ?? Samma taxi chaufför också haha. Han önskade mig lycka till också, så gulligt! I taxin började jag få riktiga värkar. Mina värkar satt bak nere i ryggen så det var inte som jag hade föreställt mig men ändå jobbigt.

Klockan 13.00
Vi är nu inne på förlossningen och har fått ett rum. Jag fick först ligga o göra CTG men det var riktigt jobbigt eftersom jag hade ont längst ner i ryggen, de var liksom där mina värkar satt. Hade ingen tålamod så gick runt lite istället för o sitta stilla som jag gjort alla andra gångerna ? De ville egentligen göra ctg i 30 min men jag sa att de räckte efter 10 minuter typ haha ?

Klockan 13.15
Nu blev jag undersökt o de gjorde så ont för hade sånna värkar ? Men då var jag öppen 5cm, kändes bra att jag var mer öppen då än vad jag var veckan innan det haha. När jag o William blev ensamma i rummet så satte William sig o kolla på nån film o jag gick där o gick runt o bytte ställning hela tiden för hade så ont.

Klockan 13.45
Jag börjar nu bli riktigt otålig och blir arg på William för han bara sitter där helt lugn o allt medans jag har skit ont liksom. Så sen efter en stund tar hand bort ipaden o hjälper mig at ta det lugnt o fokusera på andningen.

Tiden går o jag byter ställning varje minut. Sitter, går, rullar på pilatesbollen osv.

Klockan 15.00
Jag blir undersökt igen o då är jag 7cm öppen. Ungefär här kommer min släkting in till förlossningsrummet vi är i. Hon jobbar där på förlossningen men avslutade precis sitt pass så då frågade hon om det var okej om hon var kvar o stöttade mig o jag sa självklart ja, är så glad att hon ville va med!!
Här sitter jag på kanten av sängen och lutar mig över ”gå stödet” minns inte vad den hette ? börjar nu använda lustgasen hela tiden.

Klockan 15.30
Jag får bara ondare o ondare så ringde på klockan o då hämtade de nån grej som skulle ge lite massage o stimulerande där jag hade värkarna nere i ryggen men jag tyckte den bara var irriterande så tog bort den direkt ?

Klockan 16.00
Ringer in igen o säger att det blir svårare o svårare o andas o de sa att jag bara ska fokusera på andningen så kommer de gå bra. Sen hämtar de nån såndär värme dyna som jag har nere vid ryggen för att minska smärtan lite. Men den va värdelös, började bara svettas hela tiden ?? De undersöker mig igen o jag är öppen 9cm, de går fort fram!!

Klockan 16.30
Här är sista bilderna på mig som gravid o från förlossningen!
Jag känner att det börjar bli riktigt jobbigt. De på förlossningen tyckte jag skulle ändra ställning så nu låg jag ner på höger sida med vänster ben lite upphöjt. Detta skulle göra så de blev lättare för mig men nä de gjorde bara ont nere i ryggen av värkarna, fanns seriöst ingen bra ställning ?

Klockan 17.00
Blir bara jobbigare o jobbigare o andas o använder lustgasen hela tiden nu. Mellan värkarna så sov jag nästan för jag var helt slut. Började även känna lite att jag ville krysta men klarade av o andas igenom det o min släkting Jessica peppade massa o sa vad jag skulle tänka på o så. Jag börjar bli väldigt varm här så nu har jag även blött papper på pannan som ska göra mig lite svalare.

Klockan 17.30
Nu krystade jag en gång och kunde inte stå emot, så bad William o ringa på klockan så kom personalen o då undersökte de mig igen. Jag var nu 10cm öppen, alltså helt öppen! Redo för bebis!! ??? Jag fick lägga mig på rygg men hissade upp ryggen lite så jag liksom satt upp istället o inte låg ner så mycket. De börjar nu ta fram alla grejer inför bebis ankomst o nu förstod jag att det var nära.
De stängde även fönstret o sa ”det är bäst vi stänger fönstret så bebisen inte fryser” o då tänkte jag direkt ”shit är det så nära??”
Här börjar jag känna mig full på lustgas, blir liksom jätte trött o helt borta ? Aldrig varit full men kände liksom att allt va underbart trots att de gjorde ont

Klockan 18.00
Ungefär nu börjar riktiga krystarbetet. Men de kändes inte som jag hade föreställt mig. De kändes snarare som hela kroppen skönk ihop typ o all kraft trycktes neråt, typ som jag skulle bajsa en hel bomb ?? Har alltid trott att ljuden man hör när man krystar är fejkade men kroppen gör ifrån sig det automatiskt märkte jag. William och Jessica stod på varsin sida o höll i min hand. William såg till så jag drack mycket o Jessica stöttade mig jätte mycket. Hon visste ju hur det skulle gå till o så, det var jätte skönt!!
Här säger jag även till dom att jag helst vill se så lite blod som möjligt

Klockan 18.30
Krystvärkarna blir mer o mer intensiva och nu känner jag att huvudet är långt ute. De frågade om jag ville känna på huvudet men jag våga inte, ville inte tappa fokus liksom ? De sa iallafall till mig att han har hår, fick så mycket fina bilder i huvudet då haha ? William berätta efteråt att han såg huvudet, alltså åh så magiskt ? Nu fixar de så jag har som handtag att hålla i och de säger till mig att istället för o skrika så ska jag försöka va tyst o rikta ljudet neråt, svårt o förklara men då blev det genast mycket lättare men fortfarande jobbigt ?

Klockan 18.40
Nu kan jag känna att han snart är ute. Jag börjar tappa orken. Gråter när krytvärkarna tar slut o undrar när han egentligen ska komma ut. Nu säger Jessica till mig att jag ska fortsätta trycka så mycket som jag orkar o sen hämta energi o sen när nästa krystvärk börjar så har jag ny kraft.
Dessa sista minuter så sa jag till dom ”kan ni inte bara använda sugklocka?” o ”jag känner att han snart är ute, så dra bara ut honom” hahah nu efteråt tycker jag att jag lät så löjlig ?
Men fortsätter kämpa för jag känner ju att han är påväg ut liksom, inte långt kvar sen skulle jag få träffa honom!!

Klockan 18.50
Nu säger de till mig att det inte är många krystvärkar kvar innan han är ute. Bara några få st, sen får jag äntligen träffa honom! Känner sån lycka att de är så nära ? Nu kom även någon in som skulle hålla koll på klockan o kolla när han föddes. Så då visste jag att de snart var dags alltså ?

Klockan 18.59
Nu är Lowe ute!! Både jag o William började gråta, äntligen var han här o så otroligt söt alltså ?? Det kändes så overkligyt, kunde inte fatta det, nu är vi föräldrar o äntligen är han här ? Han var sötare än jag föreställt mig haha ?

Klockan 19.05
Ungefär nu kommer moderkakan ut på en krystvärk. Var så jobbigt ville ju att de skulle va över så jag bara kunde njuta liksom men men så farligt va de inte. William klippte även navelsträngen. Var Jessica som övertalade honom haha så modig ?

 

Förlossningen är de bästa jag varit med om och jag vill föda hundra barn till o va gravid snart igen hahah ? Kan inte fatta att jag hade sån förlossningsrädsla hela graviditeten alltså ?

Om ni har några frågor till mig så är det bara att kommentera nedan så svarar jag på dom! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats